Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen voor deze bijzondere reis. De verwachte start van de kaartverkoop is gepland voor eind week 38, begin week 39. Houd onze communicatiekanalen goed in de gaten, zodat u op tijd uw plek kunt reserveren en deel kunt uitmaken van dit unieke stoomtreinavontuur.

Afgelopen zomer waren wij helaas genoodzaakt onze geplande ‘SSN Veluwe Expres’ te annuleren in verband met een defect aan onze sneltreinlocomotief 01 1075. Door het harde werk van onze medewerkers is het gelukt om begin september de locomotief weer rijvaardig te maken, en heeft deze ondertussen een succesvolle proefrit gereden naar onze collega’s van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij (VSM).

Aangezien wij, net als u, het erg jammer vonden dat wij niet met een volle trein met reizigers naar de Veluwe konden reizen, willen wij op zaterdag 2 november een nieuwe poging doen om een bezoek te brengen aan de VSM. Zo stellen we u alsnog in de gelegenheid om foto’s of filmopnames te maken van ons materieel in actie. Vanaf Rotterdam Centraal, met opstapplaatsen in Gouda, Utrecht en Arnhem, vertrekt dan namelijk de SSN Reünie Expres, getrokken door zowel stoomlocomotief 01 1075 als 23 023. Door de unieke natuur van de Utrechtse Heuvelrug, die in die periode in prachtige herfstkleuren gehuld is, rijden wij via Arnhem naar station Dieren.

Daar aangekomen rollen we door de wissels naar de spoorlijn van de VSM. Op de VSM-spoorlijn staat een uitgebreid programma voor u klaar met diverse fotostops, waarbij naast de 01 1075 en 23 023 ook locomotief 65 018 en ander ex-SSN-materieel een rol zullen spelen. In verschillende unieke samenstellingen zullen de locomotieven met goederenwagens en rijtuigen voorbij komen, zodat u voldoende gelegenheid heeft om deze op de gevoelige plaat vast te leggen of om simpelweg te genieten van de indrukwekkende stoomtreinen.

Na het fotoprogramma wordt u naar station Beekbergen vervoerd, waar de locomotieven zullen worden voorzien van verse kolen, water en smeermiddelen. Uiteraard kunt u dit van dichtbij bekijken, zodat u de sfeer van weleer kunt proeven. Naast de locomotieven wordt ook aan de inwendige mens gedacht. Voor elke reiziger staat een maaltijd klaar in Beekbergen, zodat u, net als de locomotieven, weer vol energie richting huis kunt vertrekken. Na afloop van het diner vertrekt de trein weer via Dieren naar  Arnhem, Utrecht Centraal, Gouda en Rotterdam Centraal.

Gezien het karakter van deze reis lijkt deze ons niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of voor kleine kinderen. De fotostops kunnen plaatsvinden in afgelegen, landelijke gebieden; stevig (wandel)schoeisel is daarom een vereiste. We proberen natuurlijk goed weer te bestellen, maar het kan ook anders uitpakken.

 

 

 

Op dit moment zijn wij nog druk bezig met de voorbereidingen.

 

De kosten voor deze bijzondere reünie rit zijn binnenkort bekend. Voor dit evenement zijn de SSN-reisvoorwaarden van toepassing.