Beste stoomliefhebber, en beste reiziger,

het zal jullie niet ontgaan zijn dat vele evenementen worden afgelast of worden verplaatst vanwege het corona-virus dat door Nederland raast. Ook wij ontkomen hier met onze ”Bossche Bollenexpress” op zaterdag 25 april niet aan en hebben daarom besloten om de rit te verplaatsen en NIET te annuleren.

Alle boekingen blijven uiteraard geldig en wij komen na 6 april zo snel mogelijk met een nieuwe datum waarop de Bossche Bollenexpress gereden gaat worden!

Voor nu kunnen we alleen afwachten wat de maatregelen na 6 april zullen zijn en wat voor uitwerking die gaan hebben op de komende maanden. Pas dan kunnen we naar een nieuwe datum kijken, en als het aan ons ligt zal dat nog voor de zomervakantie zijn.

Let goed op elkaar en op elkaars gezondheid zodat we allemaal gezond en wel de stoomtrein in kunnen stappen. Ze zeggen wel eens – van uitstel komt afstel – maar de Bossche Bollenexpress zal gaan stomen, en des te meer voorpret heb je nu! Tot snel!

Spoorse groeten,
Martijn Lankhaar

Ps. Alle reizigers ontvangen vanavond een uitgebreide mail

 


ZATERDAG 25 APRIL 2020

 

De Bossche Bollenexpress, een prachtige oer-Hollandse stoomtreinrit door de kleurrijke bollenstreek. Prijs inclusief koffie + echte Bossche Bol in de restauratie + fotostop(s) + prachtige uitzichten!

Kaartverkoop en informatie:  https://www.modeltreincenter.nl/bossche-bollenexpress-25-4-2020.html#

Opstapplaats Den Bosch rond 11:00 in de ochtend, waarna we over de ”Brabantse Lijn” richting Tilburg en Breda naar Rotterdam stomen. Na een korte stop in de Songfestival stad rijden we door de spoortunnel van Delft naar Den Haag Hollands Spoor waar de stoomtrein tot stilstand komt. Terwijl de stoker & machinist de enorme machine smeren en controleren voor het tweede gedeelte van de rit bieden we de reiziger de mogelijkheid om prachtige foto’s te maken van de stoomtrein met op de achtergrond de markante gevel van het oude stationsgebouw met koninklijke wachtkamer. En wie weet volgt er een schijnvertrek… Heb je de camera in de juiste stand? De stoomfluit galmt onder de kap van Hollands Spoor, tijd om in te stappen! Enkele forenzen filmen met open mond het vertrek van de stoomtrein terwijl de karakteristieke stoomslagen door het hele station trillen. Inmiddels hebben we snelheid gemaakt en verraad de lange stoompluim onze weg richting Leiden, het hoogtepunt van de Bossche Bollenexpress gaat bijna beginnen!