Evenementen

 • ‘De Hoogoven Expres’

  Wegens overweldigend succes is het maximaal aantal bezoekers voor de excursie bij Tata Steel uitverkocht!

  Om u toch nog de gelegenheid te geven mee te reizen met de Maidentrip van onze 23 023 bieden we de treinreis aan naar Beverwijk, echter zonder Tata Steel excursie. Bij aankomst in Beverwijk dient u allen de trein te verlaten. Wellicht vind u het leuk om de zwarte markt in Beverwijk te bezoeken. Aankomst Beverwijk is om 11.00 uur en vertrek weer om 16.00 uur.

  Bijna 40 jaar na dato rijdt de SSN 23 023 de Hoogoven Expres naar Beverwijk en de voormalige Koninklijke Nederlandse Hoogovens en Staalfabrieken, het huidige Tata Steel. U kunt daarbij aanwezig zijn op de eerste stoomtreinreis van 2019, de Maidentrip van de 23 023.

  Klik hier om naar de winkel te gaan: https://stoomstichting.nl/winkel

  Net als in 1979 zal de reis starten in Rotterdam CS (opstapplaats) en via Gouda (opstapplaats), Woerden, Breukelen, Amsterdam, Haarlem en de oudste spoortunnel van Nederland; de Velserspoortunnel halteren in Beverwijk. Zal het de 23 023 lukken de lange stoomtrein door de in 1957 in gebruik genomen en 3.324 meter lange Velserspoortunnel te trekken. Onder het genot van de machtige exhaust slagen tussen de hoge tunnelwanden zal de bevolking van Beverwijk weten dat we eraan komen.

  In Beverwijk verlaat iedereen de trein en zal per historische bus vervoerd worden naar de enige staalgigant in Nederland.

  Na een bezoek aan het Hoogovens Museum gaat u met de stoomtrein een rondrit maken over het terrein van Tata Steel. Helaas is een bezichtiging binnen het bedrijf niet mogelijk. Toch zal er voldoende informatie worden gegeven over alles wat u om u heen ziet.

  Na afloop komt de SSN trein weer voorgereden en zullen we via een alternatieve, maar zeker een leuke route weer terugkeren. Vanaf Beverwijk via Uitgeest waar de 23 023 zal kopmaken, rijden we naar Zaandam door de Hemtunnel naar het Amsterdamse Havengebied. Hier zal de 23 023 wederom kopmaken en gaat de reis richting Amsterdam CS. Hier houden we een fotostop. Vanaf Amsterdam gaat de reis terug zoals we gekomen zijn naar Gouda en Rotterdam.

  Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de 23 023 om de locomotief gereed te hebben voor de proefritten en de uiteindelijke inzet voor SSN-treinen. Zonder onvoorziene omstandigheden gaat de datum van 25 mei lukken, het programma is nu nog onder voorbehoud.

  Via de SSN webpagina houden wij u op de hoogte van het verloop. Via de winkel kunt u uw kaartjes boeken. Heeft u nog vragen of opmerkingen neem dan contact met ons op via het contactformulier: https://stoomstichting.nl/contact.

  Lees verder →


Uw evenement

wilt een nieuw product presenteren of een bedrijfsfeest vieren? Dan gaat u op zoek naar een karakteristieke, sfeervolle locatie en wilt u uw gasten, bijvoorbeeld potentiële klanten of uw medewerkers, op een comfortabele wijze vervoeren naar die locatie.

Die karakteristieke locatie kunt u vinden in het stoomdepot van de Stoom Stichting Nederland. Wij beschikken over een locomotievenloods, gebouwd in klassieke stijl. Als u een hightech- product presenteert, vormt onze loods een fraai contrast met uw product. De loods is ook een sfeervolle achtergrond voor uw feestelijke evenement. In deze loods kunnen we, afhankelijk van uw verdere wensen inzake aankleding en inrichting, gezelschappen ontvangen tot enkele honderden personen. Geheel naar uw wens vullen we de catering in.

Dat kan variëren van frisdrankjes en blokjes kaas tot de meest luxe hapjes en drankjes. Vanzelfsprekend zijn koffie of thee met gebak een mogelijkheid bij de ontvangst van uw gasten. En als u het wenst, verzorgen we ook lunches en diners. Op de achtergrond kan een muziekje, eventueel live, de sfeer uw evenement verhogen. In geval van een meerdaags evenement reserveren we passende overnachtingsfaciliteiten voor uw gezelschap. Een speciale belevenis is een lunch of diner in ons restauratierijtuig. Dit voorrecht is voorbehouden aan gezelschappen van ten hoogste 48 personen.

Wat is er aansprekender dan uw gasten vervoeren in een stoomtrein, naar de stand van zaken in de jaren 50 van de vorige eeuw? Wij kunnen uw gasten vanaf praktisch elke locatie in Nederland, waar spoorrails liggen, vervoeren naar het de- pot of elke andere spoorlocatie in Nederland. En mocht uw favoriete locatie niet per spoor bereikbaar zijn, dan organiseren we aanvullend vervoer. Onze stoomlocomotieven mogen ook in Duitsland rijden; de bestemmingen zijn dus niet tot Nederland beperkt. Wij zijn de enige maatschappij in Nederland die deze mogelijkheid biedt. Onze rijtuigen vervoeren uw gasten op comfortabele wijze.

Enkele van de rijtuigen zijn ouderwetse eerste-klasrijtuigen uit de jaren 30, waarbij ouderwets staat voor zeer comfortabel. De overige rijtuigen zijn tweede-klasrijtuigen uit de jaren 50. Afhankelijk van uw wensen kunnen we voor uw evenement ook de toegang tot bijvoorbeeld rondvaarten, musea of attracties organiseren, als onderdeel van een dagvullend programma. Als uw gasten het op prijs stellen, kunnen we een rondleiding over ons depot verzorgen. We beschikken over een goed geoutilleerde, gecertificeerde, werkplaats. Daarnaast zijn op het depot diverse attributen uit de stoomtijd te vinden, zoals een draaischijf, een waterkolom, een kolenbunker, een armseinpaal, een handbediende overweg en seinklokken. Hier- mee ademt het depot de sfeer uit van de tijd dat in Nederland nog dagelijks stoomlocomotieven reden. En misschien zit er dan ook nog een ritje in het machinistenhuis van een stoomloc in….Nostalgisch op pad? De SSN maakt het mogelijk!

SSN promo

Onze zeven stoomlocomotieven zijn gebouwd tussen 1913 en 1956. Voor het vervoer van personen beschikken we over een negental comfortabele rijtuigen. Drie van de rijtuigen zijn Belgische eerste-klasrijtuigen, gebouwd in 1934, ouderwetse eerste-klasrijtuigen die nog een slag gerieflijker zijn dan de moderne eerste-klasrijtuigen. Verder bezitten we vijf Duitse tweede-klasrijtuigen uit de jaren 50/60 die qua leeftijd goed aansluiten bij onze jongere locs. De trein wordt gecompleteerd door het al genoemde restauratierijtuig. Een bijzonderheid is dat ook de filmwereld ons heeft gevonden. Onze stoomlocomotieven hebben gefigureerd in de speelfilms Zwartboek en Nynke.

Contact
Heeft deze informatie uw interesse gewekt en wilt u meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op: https://stoomstichting.nl/contact/