Let op: zaterdag 15 december zijn wij gesloten in verband met SSN Kerst Expres naar Magisch Maastricht

Wie maakte de mooiste afscheidsfoto van de 65 018?Aangezien er voor 17 november zonnig weer werd voorspeld, is er een fotowedstrijd georganiseerd voor de afscheidsrit van de 65 018.

Er is veel gefotografeerd, dus we zijn reuze benieuwd naar de resultaten!

De spelregels voor deze fotowedstijd zijn als volgt:

- Deelname alleen voor reizigers met de afscheidsrit 65 018.

- Uw geselecteerde foto opsturen naar:   foto65@stoomstichting.nl  , max formaat 1MB, jpg/jpeg. Titel van de foto voorzien van uw naam als in eerste deel van uw email adres. Foto opsturen voor 01/01/2019.

- Max 1 foto per deelnemer

- De winnaar zal worden gevraagd de winnende foto opnieuw te sturen in origineel/maximaal format, jpg/jpeg. Dat geldt ook voor andere foto's die mogelijk worden geselecteerd voor publicatie.

- De winnende foto zal worden geplaatst op de SSN website en op de voorzijde of middenpagina's van een komende Stoomtractie.

- Over de jurering wordt geen correspondentie gevoerd.

- Door mee te doen met deze wedstrijd gaat u er mee akkoord dat , mocht uw foto winnen of om andere redenen ( mooi/apart/opvallend etc) worden geselecteerd voor publicatie,  uw naam ook wordt gepubliceerd.
  Uiteraard wordt er dan persoonlijk contact gezocht.

#

SSN Kerst Expres naar Magisch Maastricht
De SSN Kerstrit naar Magisch Maastricht is uitverkocht, boeken is niet meer mogelijk.

 

Zaterdagmorgen 15 december… een groep trekganzen die de arctische kou is ontvlucht wordt in de weilanden bij Moordrecht ruw opgeschrikt door een hoog schel geluid in de verte.. Even later kleunt de Pacific 01 1075 de brug op bij Gouda..  ze rijdt door naar Gouda Goverwelle en loopt daar om de trein heen en komt dan met de neus richting Rotterdam te staan. Een paar minuten later komt ze voorzien van een grote stoompluim en het nodige geroffel van de driecilinder, 2400pk sterke machine het station van Gouda in gerold. Zodra de trein tot stilstand komt vliegen de deuren open en worden de eerste vroege reizigers hartelijk verwelkomd door de conducteur en deurwachten bij de SSN Kerst Expres naar Magisch Maastricht! Nadat de eerste reizigers hun zitplek in de met stoom verwarmde trein hebben opgezocht gaan ze richting het stijlvolle jaren 50 restauratie rijtuig ‘Mitropa’ en worden daar voorzien van een vers bakje koffie of misschien wel een warme choco met slagroom!

De conducteur fluit, heft zijn spiegelei omhoog en geeft het vertreksein! De trein komt al sissend en stomend tot leven en beklimt voor de tweede keer deze ochtend de markante spoorbrug bij Gouda om even later de verschrikte ganzen weer te passeren en met hoge snelheid langs haar thuisbasis te stomen om daar te stoppen op het volgende station: Rotterdam Centraal!

Daar onder de nieuwe futuristisch ogende kap is het contrast bijna niet groter, een stoomlocomotief uit 1940 met bijpassende rijtuigen staat tussen het moderne NS materieel te wachten tot haar passagiers zijn ingestapt om dan richting de kerstmarkten in Maastricht te vertrekken!

Maar zover is het nog niet, terwijl de stoker er nog een paar scheppen opgooit (hij mag immers niet te veel roken in de Willemstunnel) en zorgt voor genoeg water in het glas, wacht de machinist dik ingepakt in opperste concentratie op het sein veilig.. maar dan: het sein springt op groen, de stoker geeft het vertrekbevel door aan de machinist en die brengt de machtige machine weer tot leven, met een flinke aanloop duikt hij de tunnel in, fluit even kort bij station Blaak om de daar aanwezige feestgangers op weg naar huis de verbazing van hun leven te laten krijgen en komt dan aan de andere kant van de Maas weer naar boven. De stoker gooit de kist weer vol en even later passeren we de nostalgische Kuip om in hoog tempo de brug bij Dordt en de Moerdijkbruggen te passeren en gaan in de ochtendmist onderweg naar de volgende stop: station Breda. Ook dit station laten we weer rap achter ons en al snel belanden we bij de laatste instapmogelijkheid: Tilburg.

Daar verzamelen we de laatste reizigers zodat we compleet zijn en vertrekken we voor de reis naar het zuiden, terwijl iedereen zit en aan het genieten is van de gezelligheid en sfeer komt de minibar langs, iets uit vervlogen tijden, maar in onze trein nog altijd aan de orde van de dag! Ook hier kunt u een kopje koffie of choco scoren en kunt u ontspannen in u stoel blijven zitten terwijl u geniet van de treinreis en de geheel in kerstsferen versierde trein, misschien komt de kerstman of zijn kerstelfje zelfs langs!

Zo vervolgen wij onze reis naar de eindbestemming: Maastricht! Deze historische stad staat natuurlijk bekend om het Vrijthof en gezellige ouderwetse binnenstad maar met kerst wordt de hele stad omgetoverd in iets bijzonders: Magisch Maastricht!

Daar kunt u onder andere het huis van de kerstman bezoeken, die heeft tijdelijk zijn Finse huis meegenomen en het leuke is dat zelfs zijn elfjes mee zijn gekomen! En wat dacht u dan van de Dickens Village, een heus klein dorpje wat is nagemaakt zoals het vroeger was met allerlei oude ambachten als een kaarsenmaker, houtbewerker en ambachtelijke bakker! U kunt er zelfs op de streekmarkt een eigen kerstcadeau maken!

Voor de kinderen is er ook genoeg te doen! Zo is er de schaatsbaan, de Grand Carroussel (een oude draaimolen uit 1860) en zelfs een kerstreintje op het Vrijthof! Ook een gigantisch reuzenrad van ruim 45 meter ontbreekt niet, hiermee kunt u vanuit de hoogte de kerstmarkt maar ook de rest van het "Magische Maastricht" ver van boven zien….

 

Ook gewoon lekker door de stad slenteren behoort natuurlijk tot de mogelijkheden: Maastricht heeft een rijke historie met op iedere hoek een ander karakter. Je kunt er shoppen in winkels,  warenhuizen en boetiekjes. Op culinair gebied is Maastricht ook zeker om op te eten. Caféetjes, terrassen op de mooiste pleinen, restaurants van haute cuisine tot Maastrichtse kost…. Er is voor ieder wat wils! 

Terwijl u zich vermaakt in Maastricht vertrekt de stoomtrein om te worden voorzien van kolen en water. Aan het einde van de middag rijdt hij Maastricht weer binnen voor de terugrit naar Rotterdam! 

 

Zo vliegt in sneltreinvaart het Limburgse en later Brabantse landschap aan ons voorbij en stoppen we na een paar uur weer in Tilburg om daar de eerste reizigers weer uit te laten stappen en zo volgen even later ook Breda, Rotterdam Centraal en station Gouda… terwijl voor de laatste keer van 2018 de stoomfluit over de spoorbrug galmt, kijken de reizigers terug op een geslaagde sfeervolle rit naar het Magische Maastricht….

 

Het tarief voor deze bijzondere beleving bedraagt slechts: €69,00 en voor kinderen (t/m 13 jaar) €35,00.

Toeslag voor niet donateurs bedraagt €10,00 .

 

De SSN Kerstrit naar Magisch Maastricht is uitverkocht, boeken is dus niet meer mogelijk.

 

Om alvast helemaal in de sfeer te komen ziet u hieronder een impressie van de Kerst Expres van een paar jaar geleden...

#

#

Het rijseizoen wordt afgesloten op 15 december 2018. Tijdens onze winterstop werken wij aan het evenementenprogramma voor 2019.


 

 

 

 

Stand: 01 Dec 2018

Algemene informatie:

 • Het kindertarief (indien vermeld) is van toepassing op kinderen t/m 13 jaar
 • Kinderen dienen te allen tijde begeleid te worden door één (1)volwassene
 • Per volwassene mag één (1) kind tegen kindertarief worden meegenomen
 • SSN donateurs mogen 1 (één) plaatsbewijs tegen donateurs tarief bestellen, SSN deelnemers (dwz uw donatie over het lopende jaar bedraagt € 55.00 of meer) 2 (twee).
 • Voor de overige/meerdere plaatsbewijzen dient de vermelde toeslag betaald te worden.
  Kinderen betalen te allen tijde het kindertarief (indien vermeld).
 • Voor de meeste ritten is een minimum aantal deelnemers vereist
  Indien een rit wegens gebrek aan belangstelling wordt geannuleerd, zullen reeds bestelde plaatsbewijzen worden gerestitueerd.
  Indien u zelf uw reis annuleert, dient u rekening te houden met annuleringskosten en/of het niet of slechts gedeeltelijk terug ontvangen van uw reeds betaalde reissom of aanbetaling.
 • Wij maken u er op attent, dat u in historische rijtuigen reist die slechts beperkt toegankelijk zijn voor rolstoelen, kinderwagens etc.
  Wij adviseren u derhalve om uitsluitend samenklapbare uitvoeringen mee te nemen.
 • In lijn met wetgeving en maatschappelijke ontwikkelingen, geldt er in de SSN-Trein een algeheel rookverbod
 • Op al onze ritten zijn de SSN Reisvoorwaarden van toepassing
 • SSN gegevensbeschermingsbeleidsverklaring
Wij verzoeken u om voor het reserveren gebruik te maken van het SSN Reserveringssysteem (zie de link bij de betreffende rit). Indien u hier geen gebruik van kunt resp. wilt maken, kunt u reserveren door het verschuldigde bedrag over te maken op rekening nummer NL82 RABO 0395 6351 95, BIC: RABONL2U t.n.v. Stoom Stichting Nederland, Rotterdam onder vermelding van ritaanduiding, soort en het aantal plaatsbewijzen.
Indien deze link niet zichtbaar is en/of er nog geen tarieven zijn vermeld, dan is reserveren nog niet mogelijk

Opgelet:
Indien u geen gebruik maakt van het on-line reserveren, dient u bij uw betaling uw naam/adres gegevens of uw donateursnummer (te vinden op uw donateurskaart) te vermelden anders kunnen wij uw reservering niet verwerken!