Let op: zaterdag 20 oktober zijn wij gesloten in verband met SSN Rijn Expres

Met de Stoom Stichting Nederland langs de Rijn naar Koblenz

Het maximaal aantal reizigers voor deze reis is behaald! 

Het is niet meer mogelijk om te boeken.

 

In het weekend van 19 oktober  tot en met 21 oktober organiseert de Stoom Stichting Nederland de Rijn Expres 2018. 

Op 19 oktober vertrekken wij rond 8 uur vanaf  Gouda en zullen we stoppen in Rotterdam CS en Eindhoven waar onze reizigers kunnen instappen. Bij Venlo steken we de grens over om via Keulen de reis voort te zetten naar Brohl-Lutzing. Daar aangekomen maken we een treinreis over de Brohltalbahn met de Vulkan express. De overnachting vindt plaats in Koblenz. Op zondag 21 oktober rijden we terug naar Venlo, Eindoven, Rotterdam en Gouda.


 

#

#

 Afscheidsrit 65 018

17 november 2018

 

Update 17 oktober:

Rotterdam Centraal Station rond de klok van 8 uur, terwijl we de lange zomer achter ons hebben gelaten staat koning Winter weer voor de deur. De dagen worden korter, de avonden en nachten koud en guur, 't is weer voorbij die mooie zomer...

Nog in de schemer voor de zon opkomst kondigt zich in de verte een stoomfluit aan. Verbaasde blikken, verrassende reizigers zoeken vanonder de stationskap van Rotterdam waar dit onheilspellende geluid vandaan komt. Menig frequent SSN reiziger weet wel beter.... Daar komt, snerpend door de bocht van Blijdorp de SSN Expres aangereden. Wat een prachtig gezicht is dat toch wanneer Neerlandsch grootste stoomlocomotief zich met haar rijtuigen onder de kap begeeft. De stoomverwarming pruttelt en de lucht van vers gezette koffie vult de ruimte rond de trein. Niets is toch mooier dan een dag met stoom te beginnen. Een vriendelijke groet van het loc personeel aan de wachtende reiziger op het perron..

Stoomlocomotief 65 018 staat aan de spits van SSN Expres. Geheel in stijl gaan we op pad om nog één keer de 65 018 in actie te zien alvorens ze wegens het verlopen van de keuringstermijn voor langere tijd buitendienst zal gaan. 'Letzte Fahrt' zou het volgens Duitse traditie klinken.

Via Gouda en Utrecht, wat tevens instapstations zijn, gaat de reis naar Dieren. In Dieren takken we aan op de zuidelijke aansluiting van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. Op de Koningslijn bieden wij u een uniek programma aan met fotostops waarbij u als reiziger de unieke kans heeft foto's te maken van stoomtreinen in verschillende samenstellingen.

In Beekbergen staat u ook nog het nodige te wachten. Onder andere de stoomlocomotief op de draaischijf, kolen laden en nog veel meer van dit moois. Kortom een dag die u niet mag missen.

 

 

Het programma van deze dag wordt pas bekend gemaakt in de trein zodat het ook echt uniek is en niet toegankelijk is voor niet-deelnemers van deze excursie. 

U kunt nu al reserveren voor dit stoomspektakel vanaf €65,18 en wees zeker van een plaats in één van onze rijtuigen. U kunt instappen in Rotterdam CS, Gouda of Utrecht. Vertrek Rotterdam 08.00 uur, aankomst Rotterdam 22.00 uur. Tijden bij benadering.

 

Reserveer of betaal via iDEAL voor deze rit

SSN Kerst Expres naar Magisch Maastricht

 

Zaterdagmorgen 15 december… een groep trekganzen die de arctische kou is ontvlucht wordt in de weilanden bij Moordrecht ruw opgeschrikt door een hoog schel geluid in de verte.. Even later kleunt de Pacific 01 1075 de brug op bij Gouda..  ze rijdt door naar Gouda Goverwelle en loopt daar om de trein heen en komt dan met de neus richting Rotterdam te staan. Een paar minuten later komt ze voorzien van een grote stoompluim en het nodige geroffel van de driecilinder, 2400pk sterke machine het station van Gouda in gerold. Zodra de trein tot stilstand komt vliegen de deuren open en worden de eerste vroege reizigers hartelijk verwelkomd door de conducteur en deurwachten bij de SSN Kerst Expres naar Magisch Maastricht! Nadat de eerste reizigers hun zitplek in de met stoom verwarmde trein hebben opgezocht gaan ze richting het stijlvolle jaren 50 restauratie rijtuig ‘Mitropa’ en worden daar voorzien van een vers bakje koffie of misschien wel een warme choco met slagroom!

De conducteur fluit, heft zijn spiegelei omhoog en geeft het vertreksein! De trein komt al sissend en stomend tot leven en beklimt voor de tweede keer deze ochtend de markante spoorbrug bij Gouda om even later de verschrikte ganzen weer te passeren en met hoge snelheid langs haar thuisbasis te stomen om daar te stoppen op het volgende station: Rotterdam Centraal!

Daar onder de nieuwe futuristisch ogende kap is het contrast bijna niet groter, een stoomlocomotief uit 1940 met bijpassende rijtuigen staat tussen het moderne NS materieel te wachten tot haar passagiers zijn ingestapt om dan richting de kerstmarkten in Maastricht te vertrekken!

Maar zover is het nog niet, terwijl de stoker er nog een paar scheppen opgooit (hij mag immers niet te veel roken in de Willemstunnel) en zorgt voor genoeg water in het glas, wacht de machinist dik ingepakt in opperste concentratie op het sein veilig.. maar dan: het sein springt op groen, de stoker geeft het vertrekbevel door aan de machinist en die brengt de machtige machine weer tot leven, met een flinke aanloop duikt hij de tunnel in, fluit even kort bij station Blaak om de daar aanwezige feestgangers op weg naar huis de verbazing van hun leven te laten krijgen en komt dan aan de andere kant van de Maas weer naar boven. De stoker gooit de kist weer vol en even later passeren we de nostalgische Kuip om in hoog tempo de brug bij Dordt en de Moerdijkbruggen te passeren en gaan in de ochtendmist onderweg naar de volgende stop: station Breda. Ook dit station laten we weer rap achter ons en al snel belanden we bij de laatste instapmogelijkheid: Tilburg.

Daar verzamelen we de laatste reizigers zodat we compleet zijn en vertrekken we voor de reis naar het zuiden, terwijl iedereen zit en aan het genieten is van de gezelligheid en sfeer komt de minibar langs, iets uit vervlogen tijden, maar in onze trein nog altijd aan de orde van de dag! Ook hier kunt u een kopje koffie of choco scoren en kunt u ontspannen in u stoel blijven zitten terwijl u geniet van de treinreis en de geheel in kerstsferen versierde trein, misschien komt de kerstman of zijn kerstelfje zelfs langs!

Zo vervolgen wij onze reis naar de eindbestemming: Maastricht! Deze historische stad staat natuurlijk bekend om het Vrijthof en gezellige ouderwetse binnenstad maar met kerst wordt de hele stad omgetoverd in iets bijzonders: Magisch Maastricht!

Daar kunt u onder andere het huis van de kerstman bezoeken, die heeft tijdelijk zijn Finse huis meegenomen en het leuke is dat zelfs zijn elfjes mee zijn gekomen! En wat dacht u dan van de Dickens Village, een heus klein dorpje wat is nagemaakt zoals het vroeger was met allerlei oude ambachten als een kaarsenmaker, houtbewerker en ambachtelijke bakker! U kunt er zelfs op de streekmarkt een eigen kerstcadeau maken!

Voor de kinderen is er ook genoeg te doen! Zo is er de schaatsbaan, de Grand Carroussel (een oude draaimolen uit 1860) en zelfs een kerstreintje op het Vrijthof! Ook een gigantisch reuzenrad van ruim 45 meter ontbreekt niet, hiermee kunt u vanuit de hoogte de kerstmarkt maar ook de rest van het "Magische Maastricht" ver van boven zien….

 

Ook gewoon lekker door de stad slenteren behoort natuurlijk tot de mogelijkheden: Maastricht heeft een rijke historie met op iedere hoek een ander karakter. Je kunt er shoppen in winkels,  warenhuizen en boetiekjes. Op culinair gebied is Maastricht ook zeker om op te eten. Caféetjes, terrassen op de mooiste pleinen, restaurants van haute cuisine tot Maastrichtse kost…. Er is voor ieder wat wils! 

Terwijl u zich vermaakt in Maastricht vertrekt de stoomtrein om te worden voorzien van kolen en water. Aan het einde van de middag rijdt hij Maastricht weer binnen voor de terugrit naar Rotterdam! 

 

Zo vliegt in sneltreinvaart het Limburgse en later Brabantse landschap aan ons voorbij en stoppen we na een paar uur weer in Tilburg om daar de eerste reizigers weer uit te laten stappen en zo volgen even later ook Breda, Rotterdam Centraal en station Gouda… terwijl voor de laatste keer van 2018 de stoomfluit over de spoorbrug galmt, kijken de reizigers terug op een geslaagde sfeervolle rit naar het Magische Maastricht….

 

Het tarief voor deze bijzondere beleving bedraagt slechts: €69,00 en voor kinderen (t/m 13 jaar) €35,00.

Toeslag voor niet donateurs bedraagt €10,00 .

 

Om alvast helemaal in de sfeer te komen ziet u hieronder een impressie van de Kerst Expres van een paar jaar geleden...

#

Reserveer of betaal via iDEAL voor deze rit

Stand: 17 Oct 2018

Algemene informatie:

 • Het kindertarief (indien vermeld) is van toepassing op kinderen t/m 13 jaar
 • Kinderen dienen te allen tijde begeleid te worden door één (1)volwassene
 • Per volwassene mag één (1) kind tegen kindertarief worden meegenomen
 • SSN donateurs mogen 1 (één) plaatsbewijs tegen donateurs tarief bestellen, SSN deelnemers (dwz uw donatie over het lopende jaar bedraagt € 55.00 of meer) 2 (twee).
 • Voor de overige/meerdere plaatsbewijzen dient de vermelde toeslag betaald te worden.
  Kinderen betalen te allen tijde het kindertarief (indien vermeld).
 • Voor de meeste ritten is een minimum aantal deelnemers vereist
  Indien een rit wegens gebrek aan belangstelling wordt geannuleerd, zullen reeds bestelde plaatsbewijzen worden gerestitueerd.
  Indien u zelf uw reis annuleert, dient u rekening te houden met annuleringskosten en/of het niet of slechts gedeeltelijk terug ontvangen van uw reeds betaalde reissom of aanbetaling.
 • Wij maken u er op attent, dat u in historische rijtuigen reist die slechts beperkt toegankelijk zijn voor rolstoelen, kinderwagens etc.
  Wij adviseren u derhalve om uitsluitend samenklapbare uitvoeringen mee te nemen.
 • In lijn met wetgeving en maatschappelijke ontwikkelingen, geldt er in de SSN-Trein een algeheel rookverbod
 • Op al onze ritten zijn de SSN Reisvoorwaarden van toepassing
 • SSN gegevensbeschermingsbeleidsverklaring
Wij verzoeken u om voor het reserveren gebruik te maken van het SSN Reserveringssysteem (zie de link bij de betreffende rit). Indien u hier geen gebruik van kunt resp. wilt maken, kunt u reserveren door het verschuldigde bedrag over te maken op rekening nummer NL82 RABO 0395 6351 95, BIC: RABONL2U t.n.v. Stoom Stichting Nederland, Rotterdam onder vermelding van ritaanduiding, soort en het aantal plaatsbewijzen.
Indien deze link niet zichtbaar is en/of er nog geen tarieven zijn vermeld, dan is reserveren nog niet mogelijk

Opgelet:
Indien u geen gebruik maakt van het on-line reserveren, dient u bij uw betaling uw naam/adres gegevens of uw donateursnummer (te vinden op uw donateurskaart) te vermelden anders kunnen wij uw reservering niet verwerken!