Let op: zaterdag 17 december zijn wij gesloten in verband met SSN Kerst Expres 2016

De trein is uitverkocht

aanmelden voor de wachtlijst kan via het reserveringen email adres. Dat biedt geen garantie voor deelname.

Het is inmiddels weer koud als u ’s-avonds naar buiten stapt. De sterren stralen weer net iets helderder in een onbewolkte lucht. De winkels liggen weer gevuld met speculaas en kerststollen. Langzaam komen de kerstverhalen weer boven drijven. Van achter de ramen glinsteren de lampjes van de opgetuigde kerstbomen.

En als u nu boekt ziet u op zaterdagochtend 17 december onze stoomtrein binnen rollen in het station van Rotterdam Centraal. Een kort fluitje weerklinkt onder het dak van de grote stationshal. Maar waar is het lokpersoneel? Wordt de trein gereden door de geesten uit het verleden?

Nee hoor, diep verscholen in het machinistenhuis trotseren zij de kou. Onder de trein verschijnen de stoomwolkjes, wat er op duidt dat de stoomverwarming aangesloten is.

Wij zullen onze traditionele kerstrit naar Deventer voeren, met het doel: het bezoeken van het Charles Dickens festival. Onderweg zullen wij stoppen in Gouda en Utrecht Centraal, om dan onze weg te vervolgen via Ede en Arnhem. De Utrechtse heuvelrug en de zuidrand van de Veluwe glijden aan ons voorbij. Zou koning Winter al wakker zijn en ons trakteren op een laagje witte rijp over de velden?

In Deventer aangekomen kunt u het Dickens Festijn bezoeken. De binnenstad is weer omgetoverd naar oude tijden van weleer. De geesten van het verleden, heden en toekomst dwalen door de straten. Durft u uw weerspiegeling aan?

Aan het eind van de dag als de zon weer ondergaat, staat onze stoomtrein weer klaar om u thuis te brengen. De terugreis zal iets afwijken van de heenreis. Terwijl u terugzakt in de stoelen en geniet van de koffie of chocomel en uw voeten weer ontspannen, rijden we via de IJselbrug en Apeldoorn de Veluwe op. De helling van Assel zal stormenderwijze genomen worden. Hierna moeten onze instappers van Utrecht even op letten. We stoppen nu in Amersfoort (en niet meer in Utrecht) daarna langs het Naardermeer. Vlak voor Amsterdam buigen we weer af om via Breukelen en Harmelen Gouda te bereiken. Het laatste stukje leggen we dan nog af om onze tijdsreis in Rotterdam te beëindigen.

Als we onze stoomtrein na afloop weer hebben weggezet in onze loodsen en de stoomwolken zijn vervlogen daalt de rust weer neer. De sterren beginnen weer te stralen. Heeft deze reis wel plaats gevonden? Maar uw foto’s en herinneringen zijn blijvend.

Geplande tijden, definiteve tijden volgen nog:

Vertrek uit Rotterdam 08.00, Gouda 08.30 Utrecht 09.00 uur

Aankomst Deventer tussen 10.00 en 10.30

Vertrek Deventer 18.00 uur

Aankomst Rotterdam tussen 20.00 en 20.30

Er worden lange wachtrijen verwacht voor het Dickens Festival, oplopend tot 1,5 uur. Naast het Dickens Festival kunt u ook een bezoek brengen aan de Kerstbrocante aan de IJssel met nostalgische kerstartikelen en brocante hebbedingetjes. In de Grote of Lebuinuskerk is een grote kerstmarkt met kerstartikelen en live muziek. Maar ook een wandeling langs de IJssel behoort tot de mogelijkheden.

Tarief

€ 59.-

Toeslag niet donateur

€ 10.-

Kinder tarief t/m 13 jaar
(1 per volwassene)

€ 30.-

Stand: 03 Dec 2016

Algemene informatie:

• Het kindertarief (indien vermeld) is van toepassing op kinderen t/m 13 jaar
  • Kinderen dienen te allen tijde begeleid te worden door één (1)volwassene
  • Per volwassene mag één (1) kind tegen kindertarief worden meegenomen
  • SSN donateurs mogen 1 (één) plaatsbewijs tegen donateurs tarief bestellen, SSN deelnemers (dwz uw donatie over het lopende jaar bedraagt € 55,00 of meer) 2 (twee).
  • Voor de overige/meerdere plaatsbewijzen dient de vermelde toeslag betaald te worden.
    Kinderen betalen te allen tijde het kindertarief (indien vermeld).
  • Voor de meeste ritten is een minimum aantal deelnemers vereist
    Indien een rit wegens gebrek aan belangstelling wordt geannuleerd, zullen reeds bestelde plaatsbewijzen worden gerestitueerd.
    Indien u zelf uw reis annuleert, dient u rekening te houden met annuleringskosten en/of het niet of slechts gedeeltelijk terug ontvangen van uw reeds betaalde reissom of aanbetaling.
  • Wij maken u er op attent, dat u in historische rijtuigen reist die slechts beperkt toegankelijk zijn voor rolstoelen, kinderwagens etc.
    Wij adviseren u derhalve om uitsluitend samenklapbare uitvoeringen mee te nemen.
  • In lijn met wetgeving en maatschappelijke ontwikkelingen, geldt er in de SSN-Trein een algeheel rookverbod
  • Op al onze ritten zijn de SSN Reisvoorwaarden van toepassing
Wij verzoeken u om voor het reserveren gebruik te maken van het SSN Reserveringssysteem (zie de link bij de betreffende rit). Indien u hier geen gebruik van kunt resp. wilt maken, kunt u reserveren door het verschuldigde bedrag over te maken op rekening nummer NL82 RABO 0395 6351 95, BIC: RABONL2U t.n.v. Stoom Stichting Nederland, Rotterdam onder vermelding van ritaanduiding, soort en het aantal plaatsbewijzen.
Indien deze link niet zichtbaar is en/of er nog geen tarieven zijn vermeld, dan is reserveren nog niet mogelijk

Opgelet:
Indien u geen gebruik maakt van het on-line reserveren, dient u bij uw betaling uw naam/adres gegevens of uw donateursnummer (te vinden op uw donateurskaart) te vermelden anders kunnen wij uw reservering niet verwerken!